Kasvattikuulumisia – part 1/3, arabit

Kasvattajana tapoihini ei erityisemmin kuulu kasvattien kyttääminen ja niskaan hengittäminen (ottakaahan iisisti älkääkä säikähtäkö tätä postausta 😀 ). Täytyyhän sitä kuitenkin ihan vähintään kerran vuodessa vähän katsella missä mennään ja ihastella muiden työn tulosta (johon tietysti olen itse ainakin hitusen osallinen). Tässä on kyseessä kolmen postauksen sarja, jossa pääsette lukemaan pelkkisen hehkututsa kasvatustyönsä pois myydyistä helmistä.

Viime kesänä tarjosin TK haki uusia linjoja al Qismatiin ja tarjosin hänelle tilausvarsaa meidän hevosista. Oman tallini venäläisvahvistuksista  löytyikin sopivat vanhemmat ja KH Serafim niminen ori muutti Iso-Britanniaan. Orille näyttäisi kuuluvan hyvää ja nopea vilkaisu AHAC tietokantaan paljastaa, että Serafim on kerryttänyt pistepottiaan ja ansainnut Legion of Honor arvonimen.

Elokuussa tallille syntyi KH Tahu Najjariksi ristitty rautias ori. Tehtyäni myynti-ilmoituksen tästä komeasta ja elegantista domesticorista ei mennyt kauaakaan kun jo sain yhteyden oton niinkin pitkältä kuin Japanista. Hetken mietittyäni lähti Najjar pitkälle matkalleen Saho Arabiansiin enkä ole joutunut katumaan. Ori on kasvanut hienosti ja Serafimin tapaan saavuttanut Legion of Honor arvonimen.

Kultahuiskun comebackin ensimmäisestä kasvattimyynnistä Viona bongasi KH Tajribaksi nimetyn domestic tamman. Varsa vaikutti naisen mielestä sopivalta ratsastuskoululleen Susikallioon ja neito muuttikin Susijoelle opettelemaan ratsastuksen – eritoten westernratsastuksen – saloja ja kimosta onkin kovaa vauhtia kasvamassa kaunis sukulinjansa edustaja.

Ulkomaille muutti myös KH Aikhtibar, kimo dmesticori. Akiksi kutsuttu ori matkusti Luxemburgiin, jossa alex omistaa Arctic nimisen tallin. Komea ori kilpailee suomalaisissa porrastetuissa, mutta ottaa osaa myös ulkomaalaisten kilpailujärjestelmien koitoksiin. Akin voisikin sanoa olevan kasvateistani kaikkein kansainvälisin.

Kimo tamma KH Thwayya sen sijaan lähti Marokkon Rif-vuorille. Tamma muutti nimittäin AHAC-kilpailuihin painottuneelle tallille. Ceryn omistuksessa Fabiah Arabian Estatessa asustava neitokaisemme on varttunut hienosti ja niittänyt pisteitä, onhan Thwayyalle siunaantunut jo orivarsakin.

Dimman hakiessa Claridge Studiin isoa laumaa hevosia tartuin tilaisuuteen ja tarjosin tilausvarsoja muutamasta yhdistelmistä. Näistä kaksi olikin hänen mieleensä ja niin syntyivät KH Khalaq ja KH Nadeem. Ale on rautias tamma, joka on kilpaillut porrastettujen esteratsastuksessa ja Nappi taasen koulua kilpaillut kimo ori.

Tvishalle onnistuin kaupittelemaan rautiaan arabitamman KH Zia Azilen. Lempinimen Ziia saanut tamma on kilpaillut jo aikalailla lajissa kuin lajissa. Siltä löytyy täydet sijoitukset niin este-, koulu- ja kenttäratsastuksesta kuin valjakkoajostakin. Nyt Ros Cireinessä asuva tamma näyttäisi valloittavan myös westernareenoja.

Vuoden kaksi viimeistä arabivarsaa matkasivatkin Jannican omistukseen Adinaan. Alkuun minua hieman arvellutti, miten hentoiset arabit pärjäisivät Lapin purevissa talvipakkasissa, mutta hyvinhän nuo näyttäisivät porheltaneen. Kimo arabitamma KH Talawat ja rautias ori KH Batal Aziz näyttävät molemmat sopeutuneen hyvin pohjoisen Suomen suurtallille.

Näin loppuun iso kiitos kaikien näiden kasvattien omistajille. Olette tehneet hevosen kanssa hyvää työtä ja toivottavasti jatkatte samaan malliin tulevaisuudessakin! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *