Kultahuiskun kirjava joukko kaksijalkaisia, osa 1

Tämän postauksen myötä aloitan uuden juttusarjan, jonka pohjimmaisena tarkoituksena on saada vihdoin ja viimein Pelkkisen perheen kantatallin, Kultahuiskun, palkollisten esittelyt valmiiksi ja siitä hyvä aasinsilta tallin koko esittelyn kirjoittamiselle.

Pelkkisen perhehän on jo esitelty melkein puolitoista vuotta sitten kahdessa erillisessä postauksessa ensimmäisenä tietenkin pääpiru itse, toisessa taas mies ja lapset. Näin yli vuotta myöhemmin taitaa olla aika ottaa itseä niskasta kiinni ja toteuttaa se suunnitelman toinen osa…

Tässä vaiheessa lienee hyvä todeta, että Kultahuiskun työntekijäkatraaseen kuuluu paljon perheitä ja pariskuntia, osa on jopa tavannut Kultahuiskussa työskentelynsä aikana. Tämä tosin on hirvittävän positiivinen asia, kun tallin pienimmillekin poneille saadaan säännöllisesti uusia ratsastajia, jotka voidaan koulia oikealle polulle heti alusta alkaen……

Guiseppe Bruno, kouluratsastaja, 32

Flickr.com, Design_Ex, by-nc

Guiseppe on lahjakas kouluratsastaja, joka tekee hyvää työtä etenkin orien kanssa ja on päässyt pitkälle, vaikkei olekaan käynyt läpi kaikkein perinteikkäintä urapolkua. Mies on harrastanut ratsastusta 9 vuotiaasta, mutta pitkään hänen toinen harrastuksensa musiikki nappasi suuremman palan elämästä. 16 vuotiaaksi asti Sepiksi kutsuttu mies haaveili muusikon urasta, mutta lopulta joutui myöntämään, ettei se ollut häntä varten. Tässä vaiheessa mies päätti keskittää huomionsa hevosiin ja päätyi Pelkkisille oppisopimuksella. Sonja huomasi pian nuorukaisen lahjat kouluratsastajana ja Sepi pääsi heidän palkollisenaan kehittymään ratsuttajaksi ja lopulta kilparatsastajaksi GP-luokkiin saakka. Hänellä oli monta mahdollisuutta päästä pois Suomesta, muualle Eurooppaan ”paremmille vesille”, mutta mikäs muukaan miestä pitäisi Suomessa kuin nainen, Ella, jonka kanssa tämä myös avioitui ja sai lapsia. Mies on työskennellyt ja kilpaillut mm. Damienin, Linkkun ja Wanerin kanssa.

Ella Korhonen-Bruno, kisahoitaja, 30

pixabay

Ella on yksi Kultahuiskun kultaakin kalliimmista kisahoitajista, jotka pitävät huolta kisahevosten hyvinvoinnista niin arkena kuin kisareissuillakin. Ella on yksi tallin pitkäaikaisimmista kasvoista ja hän on jo lapsena käynyt Kultahuiskussa auttamassa hevosten kanssa. Myöhemmin nainen hankki itselleen ammattitutkinnon Pelkkisillä tekemänsä oppisopimuksen kautta ja raivasi tiensä tallin ykköskisahoitajaksi. Tämän naisen käsissä hevoset kiiltelevät, eikä niiden yleisestä hyvinvoinnista tarvitse olla huolissaan. Iloinen ja ulospäinsuuntautunut nainen rakastui ennen pitkään Italialaiseen työtoveriinsa Guiseppeen ja rakkauden kukoistaessa kaksikko avioitui ja hankki jälkikasvua.

Gabriel Bruno, 10

Tallin käytävillä alettiin kohista, kun vain hetkeä aiemmin Guiseppen kanssa avioituneen Ellan maha alkoi näyttää selviä pyöristymisen merkkejä. Pari ei koskaan suoraan myöntänyt tai kieltänyt raskautta julkisesti lukuisista kyselyisä huolimatta, mutta suurin osa oli sitä osannut odottaa ennen Ellan jäämistä mammalomalle. Pian tallin käytävillä ihailtiinkin pienoista vauvvaa, joka myöhemmin kasvoi hevosten ja lukuisten ihmisten ympäröimänä kunnolliseksi hevospojaksi. Aina menossa oleva lapsi on hevosten kanssa tarkkaakin tarkempi ja osoittanut kunnollisia hevosen käsittelyn elkeitä. Hän ratsastaa ja kilpailee tallin pienillä poneilla, vaikkakin tästä pojasta odotetaan suurta tulevaisuuden lupausta. Jo nyt nuoremmista sisaruksistaan huolta pitävä isoveli käyttäytyy nuoresta iästään huolimatta hyvin herrasmiesmäisesti muita kohtaan.

Lydia & Lissie Bruno, 8

 

Tallikäytävillä kohistiin taas, kun parin vuoden päästä Ellan maha näytti alkavan taas pyöristyä. Ei mennyt kauaa kun pari jo kertoikin Ellan olevan uudelleen raskaana, tällä kertaa suunnitellusti viimeistä kertaa. Kukaan ei kuitenkaan osannut odottaa, että yhden pienokaisen sijaan maailmaan tupsahtaisikin identtiset kaksoset. Kahta kieltä puhuvat vaaleaveriköt ovat juoksennelleet veljensä jalanjäljissä pitkin suuren tilan käytäviä ja kasvaneet kiinni hevosiin. Nyt ala-asteella käyvät tytöt viettävät suuren osan vapaa-ajastaan tallilla autellen hevosten hoidossa ja ratsastaen tallin pienimpiä poneja. Molemmat osoittavat selkeitä merkkejä lahjakkuudesta erityisesti kouluratsastuksen ja valjakkoajon puolella. Siinä missä Lydia on luonteeltaan hyvinkin kärsivällinen ja pitkäjänteinen Lissie taas usein turhautuu helposti ja vaatii harjoittelua hermojensa hallintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *